Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не е

...
Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че Москва не е
Коментари Харесай

Путин: Ще има огледален отговор на членството на Финландия и Швеция в НАТО

Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че Москва не е обезпокоена от възможното присъединение на Хелзинки и Стокхолм към алианса и в това време предизвести за огледален отговор на разполагането на бази на НАТО във Финландия и Швеция.

Русия не е обезпокоена от възможното присъединение на Финландия и Швеция към НАТО, само че ще отрази разполагането на военната инфраструктура на алианса в тези страни, съобщи в сряда на брифинг в Ашхабад съветският президент Владимир Путин, съобщи ТАСС.

" Няма защо да се тормозим във връзка с участието на Финландия и Швеция в НАТО. Ако те [искат да се причислят към НАТО], дано го създадат. Само че те би трябвало ясно и отчетливо да схванат, че преди не е имало закани за тях, а в този момент, при положение на разполагане на военни контингенти и инфраструктура там, ние ще би трябвало да отговорим по същия метод и да създадем същите закани за териториите, от които сме застрашени ", сподели президентът в отговор на журналистически въпроси.

" Това е явно! Не схващат ли това? ", изрази недоумениеПутин. " Всичко беше наред с нас [с Финландия и Швеция], а в този момент ще има известно напрежение, това е явно, несъмнено, без това е невероятно ", акцентира той. /БГНЕС

Москва / Русия
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР