Президентът на Русия Владимир Путин внесе днес за разглеждане в

...
Президентът на Русия Владимир Путин внесе днес за разглеждане в
Коментари Харесай

Путин внесе в Думата споразумение да разширяване на база в Сирия

Президентът на Русия Владимир Путин внесе през днешния ден за разглеждане в Държавната дума съглашение със Сирия за разширение на територията на съветската военноморска логистична база в Тартус за 49 години напред. Информацията е оповестена в парламентарната електронна база данни. Русия може да разположи в тази база до 11 военни кораба по едно и също време, заяви ТАСС.

Споразумението ще остане в действие 49 години и автоматизирано ще се продължава за последващи 25-годишни интервали, в случай че някоя от страните уведоми другата документално по дипломатически канали най-късно една година авансово, че има желание да го разтрогне, се споделя в документа. Според него Русия ще употребява обектите за взаимно прилагане на безплатна основа.

Логистичната база в Тартус има цялостен имунитет от юрисдикцията на Сирия; имуществото й - имунитет от обиск, експроприация, арест и изпълнителни дейности, се показва в текста.
Дейността на логистичния пункт се подсигурява с съветски сили и средства; Москва има право да изпраща в Сирия нужния персонален състав и да го устоя за своя сметка, планува съглашението.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР