Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.

...
Президентът на Русия Владимир Путин Владимир Путин - руски политик.
Коментари Харесай

Путин ще пропусне великденската служба тази година

Президентът на Русия Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ще пропусне тази година великденската работа, само че ще посети и ще възпламени свещ в параклиса в московската си резиденция Ново Огарьово, където живее и работи сега, заяви представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

Премиерът Дмитрий Медведев ще посрещне Великден у дома, осведоми неговият прессекретар Борис Беляков.

Смъртните случаи от COVID-19 в Русия са към този момент 313

Пламък от Благодатния огън ще бъде доставен в Русия от пратеници на публичния фонд "Андрей Първозвани " с благословението на съветския патриарх Кирил, съобщи Българска телеграфна агенция.

Заради карантинните ограничавания обичайното посрещане на летище "Внуково " в Москва е анулирано и огънят ще бъде доставен непосредствено в катедралата "Христос Спасител " за великденското свещенодействие, което също ще се състои при закрити порти. Предаването на огъня в други храмове ще стане допустимо, едвам щом бъде вдигнат режимът на самоизолация, разгласен в Москва до 1 май, прибавя ТАСС.

Огромното болшинство поданици на Русия - 84 на 100, поддържат рекомендацията да се ограничи визитата на храмовете по време на религиозни празници, в това число Великден. Заради разпространяването на вируса 34 на 100 от запитаните няма да означават Великден; 18 на 100 декларират, че в неделя няма да излизат на открито, осведоми социологическият център ВЦИОМ, представен от електронния вестник "Лента ".

Мерките за изолираност не се съблюдават задоволително в Москва

По-рано патриарх Кирил прикани вярващите в Русия да съблюдават режима на самоизолация и да гледат богослуженията по малкия екран. Посещенията на богомолци в храмовете в Москва и Подмосковието от 12 до 19 април е прекратено.

Ограничителните ограничения в столицата Москва през днешния ден бяха удължени до 1 май, като на жителите се позволява да излизат от домовете си единствено за работа или посещаване при доктор. Ако не носят разрешителни за излизане са застрашени от солени санкции, спортуването и разходните са неразрешени и към този момент стотици хора бяха санкционирани, добавя ДПА.

Разрешено е въпреки всичко излизане за разхождане на кучета, изхвърляне на отпадък, пазаруване на храна. Кметът на града Сергей Собянин съобщи, че ограниченията към този момент дават резултат и столицата е съумяла да предотврати избухливо увеличение на заболелите.

Много компании не престават да работят, с цел да обезпечават първостепенни услуги или просто с цел да оцелеят, въпреки Собянин да принуди някои да затворят порти.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР