Президентът на Русия Владимир Путин ще трябва да очаква арест

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще трябва да очаква арест
Коментари Харесай

Немски министър: Путин ще бъде арестуван, ако дойде в Германия

Президентът на Русия Владимир Путин ще би трябвало да чака арест в Германия, съобщи федералният министър на правораздаването Марко Бушман, представен от локалните медии.

 

От петък Путин се търси от Международния углавен съд (МНС) по силата на заповед за арест - това задължава всички страни членки на съда, в това число Германия, да арестуват търсените лица при положение на подозрение и да ги трансферират в Хага.
 
Бушман разгласи, че ще се съобрази със заповедта за арест и ще задържи съветския президент Владимир Путин, в случай че той стъпи на немска земя, предаде . 

 

Бушман съобщи пред " Билд ам Зонтаг ": " Очаквам, че Международният углавен съд бързо ще се обърне към Интерпол, както и към договарящите се страни, и ще ги помоли за осъществяване. В подобен случай Германия е длъжна да задържи президента Путин, в случай че той влезе на немска територия, и да го съобщи на МНС. " За разлика от националните прокурорски органи, МНС може да подхваща дейности и против държавни глави в сходство със своята пълномощия, добави Бушман.

 

Издадената от Международния углавен съд (МНС) заповед за арест на съветския президент Владимир Путин е извънредно значимо решение, съобщи в това време френската външна министърка Катрин Колона в изявление за в. " Журнал дю диманш ".

 

" Това е извънредно значимо решение, тъй като то значи, че всеки виновен за военни закононарушения или за закононарушения против човечеството би трябвало да дава отговор за дейностите си, без значение от статута или от ранга си ", акцентира Колона, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР