Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе годишната си пресконференция

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще проведе годишната си пресконференция
Коментари Харесай

Путин ще направи обръщение към нацията на 14 декември

Президентът на Русия Владимир Путин ще организира годишната си конференция и ще отговори на въпросите на жителите на 14 декември, заяви през днешния ден Кремъл, което ускорява спекулациите, че стопанинът на Кремъл ще употребява събитието, с цел да разгласи, че се стреми към още шест години на власт, съобщи Българска телеграфна агенция.

На поста президент или министър-председател от 1999 година насам, Путин към момента не е споделил дали ще се кандидатира на президентските избори през март идната година, само че се чака да го направи.

Лидерът на Комунистическата партия Генадий Зюганов съобщи във вторник, че на 13 декември горната камара на съветския парламент, Съветът на федерацията, публично ще разгласи датата на президентските избори през март - стъпка, която слага началото на откритата предизборна акция.

Пресконференцията на Путин ще се състои ден по-късно.

" На 14 декември Владимир Путин ще заключи резултатите от годината ", съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков пред кореспонденти.

Седемдесет и една годишният Путин получи президентския пост от Борис Елцин в последния ден на 1999 година и е към края на четвъртия си президентски мандат. Само Йосиф Сталин, управлявал Съветския съюз от 1924 година до гибелта си през 1953 година, е бил на този пост по-дълго след 1917 година, когато пада ръководещата царска династия Романови.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР