Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция през февруари

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция през февруари
Коментари Харесай

Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция през февруари

Президентът на Русия Владимир Путин ще посети Турция през февруари и ще се срещне с турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган, това заяви съветникът по външната политика на Кремъл Юрий Ушаков.

Въпросът за войната в Украйна ще бъде съществена тематика на разискване сред двамата водачи, сподели още Ушаков пред организацията.

През декември съветският президент сподели, че има проекти да посети Анкара и да се срещне с турския си сътрудник Реджеп Тайип Ердоган при започване на 2024 година

„ Владимир Путин, като президент на Руската федерация, не взе участие в предизборни диспути “, съобщи по-рано  прессекретарят на президента Дмитрий Песков, напомня SafeNews.

„ Аз съм прессекретар на президента. Президентът не взе участие в предизборни диспути “, сподели още Песков.

За Путин идните избори ще бъдат пети в политическата му кариера
преди това той е избиран за държавен глава четири пъти (2000, 2004, 2012, 2018 г.), като най-хубавият резултат е показан през 2018 година, тогава той получава 76,69% ​​от гласовете.

Путин се явява като самостоятелен претендент, а предизборният му щаб дружно с локалните структури на ЕР и политическа коалиция, наречена „ Народен фронт “, събират подписи в поддръжка на кандидатурата му.

Според съветското законодателство самостоятелните претенденти би трябвало да бъдат номинирани от минимум 500 свои последователи и да съберат най-малко 300 000 подписа в минимум 40 района на Русия.

Източник: Българска телеграфна агенция

Още вести четете в категория Свят.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР