Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес петнадесетото си

...
Президентът на Русия Владимир Путин ще отправи днес петнадесетото си
Коментари Харесай

Путин отправя традиционното си годишно обръщение към парламента

Президентът на Русия Владимир Путин ще насочи през днешния ден петнадесетото си годишно обръщение към Федералното заседание. Изказването пред двете камари на Народното събрание е програмен документ, в който президентът обрисува стратегическите насоки за развиване на страната в краткосрочна вероятност, осведоми БНР.

Миналата година Владимир Путин насочи годишното си обръщение директно преди изборите на 18 март, на които завоюва четвърти президентски мандат със 76% поддръжка. Тогава той дефинира като главен собствен приоритет грижата за благополучието на хората, а като съществена опасност за страната - изоставането.

Днес той ще приказва на фона на очертаващите се нови европейски и американски наказания против Русия, отлива на задгранични вложения, недоволството от увеличението на пенсионната възраст и намаляването на приходите, повишението на Данък добавена стойност, ускорената инфлация и упования непретенциозен годишен стопански напредък от към 1,3 на 100.

Годишното обръщение към Федералното заседание беше въведено от президента Борис Елцин. За първи път той се обърна към Народното събрание на 24 февруари 1994 г.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР