Президентът на Русия Владимир Путин се срещна днес с майки

...
Президентът на Русия Владимир Путин се срещна днес с майки
Коментари Харесай

Путин пред майки на руски войници: Споделям болката ви, но не съжалявам за войната в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин се срещна през днешния ден с майки на бойци, които водят война в Украйна, и ги увери, че той и цялото управление на страната споделят тяхната болежка, съобщи Българска телеграфна агенция.

 

Седнал с група дами към маса с чай, сладкиши и купи с пресни плодове, той сподели: " Ние разбираме, че нищо не може да размени изгубения наследник на една майка. [...] Споделяме тази болежка ". Докато говореше президентът дишаше тежко и постоянно прочистваше гърлото си. Майките слушаха думите на Путин, само че техните изявления не бяха включени в излъчения по малкия екран репортаж от срещата.
 
Путин сподели, че не съжалява, че почнал " специфичната военна интервенция ", както назовава войната против Украйна, и я стимулира с арогантната надмощие на Запада през унизителните за Русия десетилетия след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през 1991 година

 

По думите на съветския президент Украйна и Западът нямат опрощение за започнатата от тях война на окупация в имперски жанр. Той прикани майките да не имат вяра на всичко, което виждат по малкия екран или четат в интернет, тъй като там се популяризира доста погрешна информация и неистини за събитията в Украйна, съобщи Ройтерс.

 

ТАСС популяризира авансово изказване на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, че на срещата са поканени 17 майки, чиито синове са мобилизирани, доброволци, бойци по контракт или кадрови военни. По думите му мотив за срещата е Денят на майката, който в Русия се отбелязва в последната неделя на ноември.

 

Според ТАСС Путин е споделил на майките, че техните синове са герои и самите те " усещат и схващат това ". Той бил разговарял персонално по телефона с някои бойци и бил удивен от тяхното " въодушевление и отношение " към задачата им.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР