Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че с помощта на

...
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че с помощта на
Коментари Харесай

Путин пред Нетаняху: Сирия помогна на руската армия да открие останките на израелски войник

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че благодарение на Сирия съветската войска е разкрила останките на израелския танков пълководец Захария Баумел, което ще разреши връщането им на еврейската страна близо 37 година след изгубването му по време на първата Ливанска война през 1982 година

" Военнослужещи от съветската войска откриха тялото в съгласуваност със сирийските военни ", сподели Путин на взаимна конференция с израелския министър председател Бенямин Нетаняху в Москва.
 Нетаняху гостува на Путин пет дни преди изборите
Нетаняху гостува на Путин пет дни преди изборите

Изборите ще се проведат на 9 април

Руският водач добави, че военното министерство ще даде на Израел персоналните движимости на починалия израелски боец на гала по-късно през днешния ден.
 Снимка 416209
Източник:

По време на конференцията Нетаняху благодари на Путин и означи, че съветските бойци са " рискували живота си ", с цел да върнат останките. Той удостовери основната роля, която Москва е изиграла в издирването на останките освен на Баумел, само че и други двама израелски бойци, които са изчезнали по време на войната. Преди да бъде обявена новината израелските управляващи твърдяха единствено, че " трета страна " оказва помощ в интервенцията, без да разкриват детайлности.
 Нетаняху звънна на Путин
Нетаняху звънна на Путин

Двамата са разискали военното съдействие и " районни въпроси "

" Преди две години ви помолих да ни помогнете да открием телата на изчезналите израелски бойци и вие дадохте позитивен отговор. Искам да ви благодаря, приятелю, за това, което направихте ", обърна се Нетаняху към Путин.
 Снимка 416207
Източник:

Премиерът добави, че фамилията на Баумел, с което той се срещна в сряда вечерта преди да отлети за Москва, го е помолило да благодари на съветската войска. Нетаняху разясни, че фамилията е било извънредно ненадейно, откакто научило, че съветската войска е издирвала останките на боеца.

Руският президент удостовери, че останките са открити от специфичните елементи при сложни условия.
 Израел ще продължи да бомбардира Иран в Сирия, разгласи Нетаняху пред Путин
Израел ще продължи да бомбардира Иран в Сирия, разгласи Нетаняху пред Путин

От септември 2016 година сме провели 11 срещи

Останките на израелския боец ще бъдат заровени в 19,00 часа довечера във военно гробище в Йерусалим, оповестиха от израелската войска.

Командир на палестинска формация в Сирия разгласи в сряда, че останките на Баумел са открити от въоръжени фракции в палестински бежански лагер край Дамаск.
 Нетаняху идва в Москва за диалози с Путин
Нетаняху идва в Москва за диалози с Путин

Разговорите ще се проведат в сряда
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР