Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че на една от

...
Президентът на Русия Владимир Путин съобщи, че на една от
Коментари Харесай

Дъщерята на Путин ваксинирана срещу коронавирус

Президентът на Русия Владимир Путин заяви, че на една от дъщерите му е направена ваксина против COVID-19, сообщава организация ТАСС.
" Една от дъщерите ми си е направила ваксина. В прочут смисъл тя е взела присъединяване в опита. След имунизацията е била с температура 38 градуса, на идващия ден - с 37 и нещо " - описа Путин.След втората инжекция температурата също се е повишила малко, само че след това всичко минало и тя се чувствала добре. Нивото на антитела било високо, посочи Путин по време на държавно съвещание.
На същото съвещание Путин удостовери регистрацията на първата съветска ваксина против ковид. Според него тя ще бъде пусната всеобщо напълно скоро. " Най-важното е за в бъдеще да можем да осигурим безусловна сигурност на използването на имунизацията и нейната успеваемост. Надявам се да е по този начин " — добави президентът.
Първо ще бъдат имунизирани медицинските служащи, които работят със инфектирани хора, след това учителите, след тях - лекарите, които не са на първа линия - към края на август-началото на септември. От 1 януари 2021-а ще е налична за всички.
За първи път Путин заяви, че руснаците са записали първата в света ваксина срещу COVID-19 на 11 август. Тя е с названието " Гам-КОВИД-Вак ", съставлява разтвор, който се бие мускулно. Двукомпонентният препарат ще е в ампули от 0,5 мл. Трябва да се съхранява при температура, не по-висока от минус 18 градуса по Целзий. Размразеният препарат може да се употребява до 30 минути.
В регистрационното уверение се споделя, че потреблението на препарата става " единствено от медицински организации, които имат право да реализират профилактика на популацията посредством ваксини в открития от закона ред ".
Според министъра на опазването на здравето на Русия Михаил Мурашко, имунизацията е потвърдила високата си успеваемост и сигурност.Компанията " Система ", чийто фармацевтичен цех " Биннофарм " ще създава всеобщо имунизацията, заяви, че първите партиди от препарата са подготвени за изпращане в районите на Русия.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР