Президентът на Русия Владимир Путин разпореди плащанията за доставките на

...
Президентът на Русия Владимир Путин разпореди плащанията за доставките на
Коментари Харесай

Путин: Неприятелските държави ще плащат природния газ в рубли

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди заплащанията за доставките на природен газ за неприятелските страни да преминат от долари и евро в съветски рубли: " Взех решение в най-скоро време да осъществяваме комплекс от ограничения за превеждане в съветски рубли на заплащанията за нашия природен газ, който доставяме в по този начин наречените вражески страни, т.е. да се откажем от потреблението при такива заплащания на всички компрометирали се валути ", съобщи Владидмир Путин на днешното съвещание на държавното управление.

Той добави, че Русия ще продължи да доставя природен газ в сходство с плануваните в договорите количества и правила на ценообразуване. След изказването на съветския президент на Московската борса беше регистрирано повишаване на рублата непосредствено $ и еврото.

Русия със лист на вражески страни, измежду тях Съединени американски щати и Европейски Съюз, заплащания към тях - в рубли
В същото време Путин акцентира, че Москва има намерение да продължи да доставя на Европа газ в сходство с размерите и цените, посочени в договорите.

Коментарите идват, откакто Европейският съюз съобщи, че има намерение да понижи зависимостта си от съветския газ и евентуално даже предприеме наказания по отношение на енергийния бранш на Русия поради нашествието ѝ в Украйна.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР