Президентът на Русия Владимир Путин разпореди да се увеличи с

...
Президентът на Русия Владимир Путин разпореди да се увеличи с
Коментари Харесай

Путин увеличава числеността на армията със 170 000 души

Президентът на Русия Владимир Путин разпореди да се усили с 15 % числеността на съветските въоръжени сили, предадоха международните организации.

Разпореждането се съдържа в подписан от Путин президентски декрет, оповестен на уеб страницата на Кремъл. В него нарастването е обяснено с " повишаване на заканите ", свързани с спора в Украйна.

Армията ще наброява 2,2 милиона души, от които 1,32 милиона военни, съгласно президентския декрет, написа Българска телеграфна агенция.

 

Предходният декрет датираше от август 2022 година и установяваше броя на членовете на въоръжените сили на 2 милиона души, от които 1,15 милиона военнослужещи.

Конкретно без да се брои цивилният личен състав това съставлява нарастване с 169 372 военнослужещи, което е съвсем 15% нарастване на бойната мощ.

„ Увеличаването на числеността на въоръжение сили се дължи на повишаване на заканите, ориентирани против нашата страна и е обвързвано с провеждането на специфичната военна интервенция в Украйна (както назовават войната в Русия- бел. ред.)  и с продължаването на разширението на НАТО “, се споделя в изказване на съветското министерство на защитата по отношение на президентския декрет.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg