Президентът на Русия Владимир Путин приветства връщането на Крим към

...
Президентът на Русия Владимир Путин приветства връщането на Крим към
Коментари Харесай

Путин поздрави руснаците за годишнината от анексирането на Крим

Президентът на Русия Владимир Путин приветства " връщането " на Крим към Русия по време на концерт, отдаден на 10-годишнината от противозаконното анексиране на територията от Украйна. Той се обърна към хиляди хора на Червения площад в Москва ден откакто разгласи изборна победа. Вотът беше наказан от западните държавни управления като подправен. Черноморският полуостров Крим беше анексиран от Москва през 2014 година - осем години преди пълномащабното навлизане на Русия в Украйна и завземането на нейните Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област. Путин разгласи също по този начин, че ще бъде построена нова железопътна линия от съветския град Ростов на Дон до Крим през окупираната Украйна, която ще служи като опция на Керченския мост. 
Така ще продължим напред - дружно, ръка за ръка. И тъкмо това ни прави в действителност по-силни - не на думи, а на каузи. И всичко това се случва с помощта на вас, жителите на Русия.
Владимир Путин, президент на Русия

Миналата седмица Путин съобщи, че Русия е подготвена да употребява нуклеарно оръжие, в случай че суверенитетът или независимостта ѝ бъдат застрашени. От своя страна по време на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации генералният секретар на организацията Антонио Гутериш прикани за разоръжаване на нуклеарните оръжия. Той предизвести, че светът не би могъл да преживее " продължение на Опенхаймер ".
Часовникът на Страшния съд тиктака задоволително мощно, с цел да го чуят всички. От учените и групите на гражданското общество, които приканват за преустановяване на нуклеарната полуда. Държавите наливат запаси в смъртоносни нови нуклеарни технологии и популяризират опасността в нови области. А някои изказвания повдигат вероятността за отприщване на нуклеарен пъкъл - закани, които всички би трябвало да осъдим с изясненост и мощ. Човечеството не може да преживее продължение на Опенхаймер.
Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации

Руският водач нееднократно е приказвал за готовността си да употребява нуклеарни оръжия, откогато на 24 февруари 2022 година стартира пълномащабна инвазия в Украйна. Последната сходна опасност пристигна в обръщението му за положението на страната предишния месец, когато предизвести Запада, че задълбочаването на присъединяване му в бойните дейности в Украйна ще докара до риск от нуклеарна война.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР