Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Елисейския дворец в

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Елисейския дворец в
Коментари Харесай

Путин пристигна в Елисейския дворец за преговорите на "Нормандската четворка"

Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Елисейския замък в Париж, където ще се проведат беседи в двустранен формат с президента на Франция Франсоа Оланд и канцлера на Германия Ангела Меркел, а по-късно ще се проведат договарянията в " нормандския формат ", оповестява РИА Новости. Преди срещата от украинска страна се появи известие, че е постъпил въпрос от страна на Русия за среща с украинския водач Петро Порошенко.

По-късно представителят на съветския президент Дмитрий Песков заяви за РИА Новости, че такава среща в графика на Путин не е планувана.

В рамките на деня водачите от "Нормандската четворка " ще беседват за провеждането на избори в Донбас, изтеглянето на войски от фронтовата линия, обезпечаване на достъп на наблюдаващи от ОБСЕ и доста други въпроси.

Предишната среща на "Нормандската четворка " на най-високо равнище се състоя в Минск на 11 и 12 февруари.

В рамките на напрегнати диалози президентите обсъждаха най-вече украинския въпрос, на който отделиха 16 часа. Резултат от диалозите станаха договореностите, които светът познава като съглашението "Минск-2 ".

Съгласно признатото съглашение трябваше огънят да бъде преустановен напълно в среднощ на 15 февруари, а изтеглянето на тежките военни машини от зоните на спора на безвредно разстояние трябваше да стартира не по-късно от втория ден от прекратяването на огъня и да приключи в границите на 14 дни.

Бе заложено също по този начин до края на годината в Украйна да се организира конституционна промяна. Общо минският документ включва 12 точки./БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР