Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Анкара за среща

...
Президентът на Русия Владимир Путин пристигна в Анкара за среща
Коментари Харесай

„Скъпият приятел Владимир Путин пристигна в Турция за среща с Ердоган

Президентът на Русия Владимир Путин дойде в Анкара за среща с турския си сътрудник Реджеп Ердоган.
 Путин и Ердоган БГНЕС
Руският държавен глава бе посрещнат от зам.-министъра на външните работи Ахмет Йълдъз и други представители на ведомството, от посланика на Русия Алексей Ерхов, регионалният шеф на Анкара Ерджан Топаджа и военачалник Мехмет Кип също бяха на летището.

В президентския замък на Ердоган той бе посрещнат с публична гала , след което посредством видео-конферентна връзка двамата ще се включат в церемонията по първата копка на АЕЦ „ Аккую “ .
 Путин и Ердоган БГНЕС
Планирана е среща сред двамата президенти на „ четири очи “. Мерките за сигурност в Анкара са засилени и поради идната на следващия ден среща на Ердоган и Путин с иранския водач Хасан Рухани .
 Путин и Ердоган БГНЕС
Вчера в Туитър Ердоган заяви, че през днешния ден дружно със „ скъпия другар Владимир Путин “ ще създадат изключително значима крачка в турско-руските връзки с слагането на основите на грандиозната инвестиция от 20 млрд.долара, каквато е АЕЦ „ Аккую “.

Проектът за новата атомна централа в южната провинция Мерсин планува присъединяване на турски компании с 35-40%, което ще обезпечи за националната стопанска система добавена стойност от 6-8 млрд.долара .
 Путин и Ердоган БГНЕС
Когато АЕЦ влезе в употреба с цялостен потенциал от 4 800 мегавата, тя ще може сама да се оправи с енергийните потребности на Истанбул с производството на електрическа енергия от близо 35 млрд.киловатчаса, както и с 10% от потребностите на Турция.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР