Президентът на Русия Владимир Путин оцени положително идеята на френския

...
Президентът на Русия Владимир Путин оцени положително идеята на френския
Коментари Харесай

Владимир Путин оцени положително идеята на Еманюел Макрон за европейска армия

Президентът на Русия Владимир Путин оцени позитивно концепцията на френския държавен глава Еманюел Макрон за основаване на европейска войска. Той съобщи, че счита за естествено и разбираемо желанието на Европейския съюз да обезпечава личната си сигурност, оповестява РИА Новости.

„ Що се касае до различните въоръжени сили, общоевропейските, това не е нова концепция. Сега президентът Макрон я реанимира, само че за това ми е приказвал един от предходните президенти Жак Ширак, само че тази концепция е и от по-рано. По принцип Европа е мощно икономическо образувание, мощен стопански съюз и, като цяло, е изцяло естествено, че те желаят да са самостоятелни, самодостатъчни и суверенни в областта на сигурността “, съобщи Путин.

Руският водач акцентира, че „ като цяло този развой е позитивен от позиция на укрепването на многополярността на света “. „ В този смисъл позициите ни с Франция съответстват “, добави Путин.

Във вторник Еманюел Макрон предложи да се основат самостоятелни от Съединени американски щати „ общоевропейски въоръжени сили “. Френският президент акцентира, че сега Европа се сблъсква с голям брой опити за интервенция във вътрешните демократически процеси и киберпространството.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР