Президентът на Русия Владимир Путин освободи посланика на Руската федерация

...
Президентът на Русия Владимир Путин освободи посланика на Руската федерация
Коментари Харесай

Путин освободи Анатолий Антонов от поста посланик на Русия в САЩ

Президентът на Русия Владимир Путин освободи посланика на Руската федерация в Съединени американски щати Анатолий Антонов от поста, както и от длъжността непрекъснат наблюдаващ на Руската федерация в Организацията на американските страни. Съответният декрет е подписан от съветския президент, предават " Интерфакс " и " Фокус ".

" Да се освободи Анатолий Иванович Антонов от отговорностите на ексклузивен и пълномощен дипломат на Руската федерация в Съединените американски щати и непрекъснат наблюдаващ на Руската федерация в Организацията на американските страни във Вашингтон, Съединените американски щати ", се показва в документа.

Руското министерство на външните работи заяви предходната седмица, че Антонов е завършил службата си във Вашингтон.

Антонов е назначен за дипломат на РФ в Съединени американски щати през 2017 година, откакто е бил заместник-министър на защитата на Русия от 2011 до 2016 година и заместник-министър на външните работи от 2016 до 2017 година

По-рано представителят на Кремъл Дмитрий Песков акцентира, че новият дипломат в Съединени американски щати ще бъде назначен навреме.

По думите на Юрий Ушаков, асистент на президента на Рф по интернационалните въпроси, " сега се работи по кандидатурата на новия началник на дипломатическата задача в Съединени американски щати и назначението ще се състои откакто бъдат изпълнени всички формалности ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР