Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната му няма

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че страната му няма
Коментари Харесай

Путин: Ние не бягаме от долара, той бяга от нас

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че страната му няма различен избор, с изключение на да понижи зависимостта си от $ за осъществяване на търговия, откакто стана обект на все по-тежките наказания на Съединени американски щати. Путин взе участие в капиталов конгрес по тематиката „ Създаване на партньорство. Отстраняване на различия “, написа БГНЕС.
Отговаряйки на въпроси на участниците във форума съветският президент сподели, че стопанската система на страната му се приспособява към затрудненията и основава условия за вътрешно развиване, без значение от спешните феномени и „ даже изкуствено създаваните компликации “. Той акцентира, че размерът на вложенията в главен капитал за девет месеца е повишен с 4,1%.
Въпреки това темповете на растежа на съветската стопанска система не са задоволителни за съществено повишение виталното ниво на популацията, установи Путин. И добави: “Поставяме си задачата да реализираме темпове на развиване над международните. “
„ Ние нямаме за цел да се отдалечаваме от $, $ се отдалечава от нас. И тези, които взимат съответните решения, се прострелват сами не в крайници, а малко по-високо, тъй като такава неустойчивост в заплащанията в долари провокира предпочитание в прекалено много стопански системи по света да намерят различна аварийна валута и да основат самостоятелни от $ системи за заплащане “, съобщи Владимир Путин.
Говорейки за ситуацията на пазара на петрола Путин сподели, че цена от 60 $ на барел нефт изцяло устройва Русия. Той също по този начин акцентира, че Москва в никакъв случай не си е поставяла за цел подкопаване на цените на шистовия нефт. По думите му глобите на западните страни, наложени против Русия, са довели до изгубването на 400 000 работни места в Евросъюза. Путин означи, че преди време стокооборотът сред Русия и Европейски Съюз е бил 450 милиарда $, а в този момент е 236 милиарда. „ Има разлика. И по оценки на Европарламента неналичието на доставки на европейска продукция на съветския пазар е довело до съкращаването на 400 хиляди работни места в предприятията на страните от Евросъюза. “
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР