Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че смята руснаците, украинците

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че смята руснаците, украинците
Коментари Харесай

Владимир Путин: Руснаците, украинците и беларусите сме триединен народ

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че счита руснаците, украинците и беларусите за триединен народ. " Ние не вършим особена разлика къде свършва Беларус, къде - Русия. Колкото и необичайно да звучи това през днешния ден, ние постоянно сме били триединен народ - Украйна, Беларус и Русия ", съобщи Путин на конференция след среща с беларуския президент Александър Лукашенко на космордума " Восточний " в съветския Далечен изток.

По думите му Беларус, където се организираха няколко кръга от договарянията сред Русия и Украйна, е уместно място за по-нататъшни контакти сред Москва и Киев.

Според него Русия и Беларус би трябвало да засилят интеграцията в изискванията на " тотална санкционна война ", водена от Запада.

" Развитието на специфичната военна интервенция върви по проект ", сподели Путин за военните дейности в Украйна.

Путин съобщи, че интервенцията ще се организира " ритмично и умерено ", с цел да се понижат до най-малко загубите. " Нашата задача е да осъществим, да реализираме всички сложени цели, като сведем до най-малко загубите. И ние ще действаме ритмично, умерено, по проекта, в началото препоръчан от генералния щаб (на съветската армия) ", сподели той.

Лукашенко сподели, че Русия е щяла да бъде ударена, в случай че е била подхванала военната интервенция по-късно.

Путин дефинира протичащото се в Украйна като покруса, само че сподели, че Русия не е имала избор да работи по различен метод.

Той изрази благодарност към съветските военни, участващи в интервенцията в Украйна, и акцентира, че те пазят Русия.

Според него санкционният " блицкриг " на Запада против Русия не е съумял. По думите му съветската финансова система и индустрия " работят ритмично ", а " стопанската система безусловно ще се приспособи към новата обстановка ".

Лукашенко сподели, че никакви наказания " няма да огънат " Русия и Беларус. По думите му Съединени американски щати тласкат към опълчване с Беларус освен Украйна, само че също по този начин Полша и балтийските страни.

Путин дефинира обстановката в украинския град Буча като " имитация ". Той означи, че в Сирия са били устройвани сходни провокации, при които сирийският президент Башар Асад е бил упрекван в потребление на химическо оръжие. " Тогава стана ясно, че това е имитация. Такава имитация има и в Буча ", сподели съветският президент.

Путин съобщи, че Лукашенко му е предал документи за осъществена провокация в Буча.
" Александър Григориевич (Лукашенко) даже ми даде документи през днешния ден. Документи, загатна той в резюме, които също са предадени на Федералната работа за сигурност на Русия: по какъв начин, кой... с какъв превоз е дошъл в това обитаемо място и е основал условия за организирането на тази провокация и имитация ", сподели той.

Руският президент съобщи също по този начин, че неналичието на поредност у украинските договарящи пречи да се реализира съглашение сред Киев и Москва, с цел да се постави завършек на съветската атака в Украйна, съобщи Франс прес. " Вчера вечерта ме осведомиха, че украинската страна още един път е трансформирала нещо. Такава липса на поредност по основните точки основава компликации ", съобщи Путин.

Според Лукашенко без изкуствени торове светът бързо ще бъде обиден от апетит, съобщи Ройтерс, като се базира на РИА Новости. Беларус и Русия са водещи производители на изкуствени торове, а западните наказания против двете страни след съветското навлизане в Украйна нарушиха доставките.

Източник: Българска телеграфна агенция

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР