Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че Москва е против

...
Президентът на Русия Владимир Путин обяви, че Москва е против
Коментари Харесай

Путин предупреди САЩ: Ще отговорим при унищожаване на договора за ракетите

Президентът на Русия Владимир Путин разгласи, че Москва е срещу унищожаването на Договора за очистване на ракетите със междинен обхват, само че ще отговори надлежно , в случай че това се случи, оповестяват съветските медии.

Коментарите му бяха направени ден откакто Съединени американски щати оповестиха ултиматум на Русия в границите на идващите 60 дни да се завърне към осъществяването на контракта, другояче те ще се отдръпват от него.

 Съединени американски щати с ултиматум към Русия: Имате 60 дни да се върнете в нуклеарния контракт Обновена
Съединени американски щати с ултиматум към Русия: Имате 60 дни да се върнете в нуклеарния контракт

Съединени американски щати ще прекратят отговорностите си по Договора за очистване на ракетите със междинен обхват

По думите на Путин, Съединени американски щати са решили да излязат от контракта доста преди да създадат обществено изказване за това и са употребявали хипотетични нарушавания от страна на Русия като претекст да го сторят.

" Това значи, че решението от дълго време е било взето, само че то е било взето прикрито . Те мислеха, че няма да го видим, само че това към този момент е в бюджета на Пентагона - основаването на тези ракети. Но едвам по-късно те оповестиха обществено, че напущат. Като последваща стъпка те започнаха да мислят върху кого да хвърлят виновността . Е, да кажеш " Русия е отговорна " е най-лесното и най-обичайното нещо за елементарния западен човек. Това не е правилно, ние сме срещу унищожаването на контракта, само че в случай че това се случи, ще реагираме надлежно ", акцентира Путин.

 Русия плаши да удря страни, в които са ситуирани ракети на Съединени американски щати
Русия плаши да удря страни, в които са ситуирани ракети на Съединени американски щати

Това предизвести началникът на съветския общоприет щаб Герасимов

Руският президент се съгласил, че доста други страни към момента създават ракети със междинен и дребен обхват, до момента в който Русия и Съединени американски щати се ограничиха според Договора за очистване на ракетите от 1987 година В същото време той добави, че в случай че Вашингтон счита да има такива оръжия, Москва ще последва образеца му .

" Сега нашите американски сътрудници явно считат, че ситуацията се е трансформирало толкоз доста, че Съединени американски щати също би трябвало да имат такива оръжия. Какъв е нашият отговор? Просто е: ние също ще ги разработим ", предизвести съветският държавен глава.

 Русия: НАТО манипулира, с цел да прикрие отдръпването на Съединени американски щати от контракта за ракетите
Русия: НАТО манипулира, с цел да прикрие отдръпването на Съединени американски щати от контракта за ракетите

За да прикрията същинските цели на Съединени американски щати

По думите му, Съединени американски щати едностранно са се отдръпнали от Договора за битка с балистичните ракети през 2002 година, който беше един от основните контракти в региона на интернационалната сигурност.

" Независимо от това те не се срамиха, излязоха умерено от него, апропо, без никакво позоваване, те просто напуснаха и това е всичко. Всъщност същото нещо се случва в този момент, само че те обмислят кого да обвинят за това, според мен, безразсъдна стъпка ", разяснява още Путин.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР