Президентът на Русия Владимир Путин не е получил от американския

...
Президентът на Русия Владимир Путин не е получил от американския
Коментари Харесай

Тръмп не поканил Путин на среща за ООН

Президентът на Русия Владимир Путин не е получил от американския си сътрудник покана за съвещанието за реформация на Организация на обединените нации, както оповестиха по-рано медиите. Става дума за срещата на високо ниво на Общото заседание, което Доналд Тръмп инициира и насрочи за 18 септември в Ню Йорк, и на което се планува всички водачи на страните членки да обсъдят законопроект за реформиране на международната организация.
"Доколкото знам, не (не е получавал покана) ", заяви в четвъртък помощникът на съветския държавен глава Юрий Ушаков в коридорите на Източния стопански конгрес, който се организира във Владивосток. Прессекретарят на съветския водач заяви още за ТАСС, че Путин няма желание да взима каквото и да било присъединяване в сесии на Общото заседание през тази година.
По време на форума Путин разяснява и тематиката "Северна Корея " и съобщи, че не счита глобите за работещо решение. "Те виждат в притежаването на атомно оръжие и ракетна техника единственият метод за отбрана. Смятате ли, че те ще се откажат от това? ", попита съветският президент. Той прикани да бъде привлечена Северна Корея в взаимни планове, с цел да се понижи напрежението на Корейския полуостров: "Русия има съответни оферти, всички знаят това - взаимна автомагистрала, свързваща Транссиб и корейските железници през Северна Корея, тръбопроводният превоз, усвояването на севернокорейските пристанища и по този начин нататък ". Владимир Путин показа, че вижда предпочитание от страна на американската администрация да се разреди напрежението към КНДР.
В отговор на въпрос от публицисти за руско-американските връзки Путин се пошегува, че макар че има медал за дружба от Руската федерация, държавният секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън очевидно е попаднал в неприятна компания.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР