Президентът на Русия Владимир Путин нареди продължаване на руската офанзива

...
Президентът на Русия Владимир Путин нареди продължаване на руската офанзива
Коментари Харесай

Зеленски: Ще си върнем Лисичанск

Президентът на Русия Владимир Путин подреди продължение на съветската атака в източна Украйна след завладяването на Луганска област. Заповедта последва рухването на стратегическия град Лисичанск в съветски ръце.

Украинският президент Володимир Зеленски увери,че украинските сили ще си върнат града.

" Ако нашето военно командване изтегля хора от някои точки на фронта, където съперникът има огнево превъзходство, в частност Лисичанск, това значи единствено едно: ще се завърнем с помощта на нашата тактичност и на насъбраните съвременни оръжия ", съобщи украинският президент.

Последният огромен град в Луганска област, Лисичанск, беше високомерен от съветските сили откакто украинската войска се изтегли от региона. Град Славянск е новият фокус на съветската атака, заяви украинският общоприет щаб.

Руските сили се пробват да изтласкат украинските към нова отбранителна линия.Тя е сред градовете Северск, Соледар и Бахмут. Тези три града са на към 30-40 км от урбанизирания регион Славянск-Краматорск.

Краматорск де факто е административен център на частта от Донецка област, която остава под украински надзор. Градът беше обстрелван през уикенда.Основна цел на съветската войска остава Донецка област, удостовери и шефът на Луганска област Сергий Гайдай.

Украйна разгласи, че обвърза присъединяване си в срещата на върха през ноември на страните от Г-20 със обстановката на бойното поле към дадения миг и с това дали Русия ще се включи във форума.

Един от главните въпроси в дневния ред на срещата в Индонезия ще бъде международната продоволствена сигурност в подтекста на войната в Украйна.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР