Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че между Москва

...
Президентът на Русия Владимир Путин е убеден, че между Москва
Коментари Харесай

Путин: Ефективен диалог със САЩ е възможен

Президентът на Русия Владимир Путин е уверен, че сред Москва и Вашингтон е вероятен ефикасен разговор ", оповестява Агенция Франс Прес. Изказването е направено часове преди втория в границите на един месец телефонен диалог сред водачите на Русия и Съединени американски щати в напъните си за понижаване на напрежението към обстановката с Украйна.

" Убеден съм, че... можем да продължим напред и да установим ефикасен руско-американски разговор, учреден на взаимното почитание и отчитане на националните ползи на другия ", цитира изявлението му пресслужбата на Кремъл, която осведоми за празничните послания на Путин до международните водачи, напомня БГНЕС.

Според почитан чиновник на американската администрация, отговорът на Байдън ще бъде, че страната има подготвеност " за дипломация и за дипломатически прогрес ".

В същото време Вашингтон ще предизвести, че в случай че Русия реализира инвазия в Украйна, Съединени американски щати ще отговорят. Белият дом продължава да бъде съществено угрижен от скупчването на съветски войски наоколо до границата с Украйна.

По информация на представителя на Кремъл Дмитрий Песков, двамата водачи ще продължат да разискват въпросите, които са повдигнали при предходния си телефонен диалог. Това никога не може да анулира плануваните за 10 януари съвещания по сигурност и стратегическа непоклатимост сред Русия и Съединени американски щати, които ще се проведат в Женева.

Телефонният диалог сред Путин и Байдън е плануван за 22:30 ч. българско време.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР