Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за прилагане

...
Президентът на Русия Владимир Путин е подписал указ за прилагане
Коментари Харесай

Путин официално забрани продажбата на нефт на страни, приели таван на цените на руския петрол

Президентът на Русия Владимир Путин е подписал декрет за използване на " специфични стопански ограничения “ по отношение на установяването на таван на цените на съветските петролни артикули и петрол от някои " вражески страни “, предава ТАСС .

Както се отбелязва в документа, оповестен във вторник, тези ограничения се вкарват " по отношение на неприятелските и противоречащи на интернационалното право дейности на Съединените щати и включилите се към тях непознати страни и интернационалните организации " и за отбрана на националните ползи на Руската Федерация.

Документът влиза в действие от 1 февруари и е годен до 1 юли 2023 година

Както се отбелязва в указа, възбраната за доставки на нефт ще бъде в действие от 1 февруари 2023 година Датата за въвеждане на възбраната за доставка на петролни артикули ще бъде избрана от съветското държавно управление.

Путин също по този начин забрани доставката на нефт на задгранични купувачи, в случай че договорът употребява механизъм за таван на цените.

Доставките на съветски нефт и петролни артикули за страните, въвели таван на цените, ще бъдат вероятни единствено въз основа на особено решение на президента на Руската федерация.

Като цяло е предоставено на Министерството на енергетиката да следи деликатно за осъществяването на постановлението.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР