Президентът на Русия Владимир Путин е отстранил от длъжност командващия

...
Президентът на Русия Владимир Путин е отстранил от длъжност командващия
Коментари Харесай

Путин уволни висш военен заради провалите в Украйна

Президентът на Русия Владимир Путин е отстранил от служба командващия Западния боен окръг генерал-полковник Александр Журавльов поради неуспехите на фронта в Украйна. За това, като цитира Telegram-канала InformNapalm, който пък се базира на данните от Единния държавен указател на юридическите лица в РФ. За нов командващ на ЗВО от 28 септември е назначен генерал-лейтенант Роман Бердников.

Каналът напомня, че на 12 септември Главното ръководство на военното разузнаване в Киев заяви, че е отстранено цялото командване на Западния боен окръг поради серията провали при контранастъплението на украинските войски в Харковска област.

 

Самият ген. Журавльов е някогашен командващ съветския боен контингент в Сирия.

Припомняме, че това е следващото премахване на върховен боен в Русия. На 24 септември бе отхвърлен заместник-министърът на защитата ген. Дмитрий Булгаков, който отговаряше за логистиката. Той бе сменен от генерал-полковник Михаил Мизинцев, командвал обсадата на украинския пристанищен град Мариупол.

В края на август пък английското разузнаване разгласи, че Путин е отстранил и министъра на защитата Сергей Шойгу. Тази вест обаче се оказа мощно пресилена.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР