Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация

...
Президентът на Русия Владимир Путин е готов да изпрати делегация
Коментари Харесай

Зеленски предлага преговори, Путин приема

Президентът на Русия Владимир Путин е подготвен да изпрати делегация в Минск за договаряния с Украйна, сподели представителят на Кремъл Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

" В отговор на предлагането на (президента на Украйна Володимир) Зеленски Владимир Путин е подготвен да изпрати в Минск съветска делегация на равнище представители на министерството на защитата, министерството на външните работи и администрацията на президента за договаряния с украинска делегация ", съобщи Песков пред публицисти.

По-рано през днешния ден украинският президент Володимир Зеленски прикани във видеообръщение съветския президент Владимир Путин да седнат на масата за договаряния, с цел да избегнат гибелта на хора, заяви украинската национална осведомителна организация Укринформ, представена от Българска телеграфна агенция.

" Искам още веднъж да се обърна към президента на Руската федерация. На цялата територия на Украйна се водят боеве. Нека да седнем на масата за договаряния, с цел да спрем гибелта на хора ", съобщи Зеленски.

Той прикани Европейския съюз да работи по-бързо и уверено за налагане на наказания против Русия поради нахлуването в Украйна, показва Ройтерс.

" Европа има задоволително мощ, с цел да спре тази експанзия ", сподели Зеленски.

„ Доколкото държавните институции в Европа не бързат с вземането на действителни и твърди решения, всеки европеец в своята столица може да иде в нашето посолство и да предложи своята помощ. Освен това искайте от държавните управления си Украйна да получи повече – по-голяма финансова помощ и повече военна поддръжка. Понеже тази помощ е помощ за вас. Защото това е помощ за Европа. Вие сами помагате на себе си “, сподели Зеленски.

Той означи, че всеки, който има военен опит и не желае да гледа нерешителността на политиците, може да пристигна и да отбрани Европа дружно с украинците.

„ Вече ви шантажираха с газ. Унизиха ви. Искат да ви разделят, както през днешния ден се пробват да разделят и Украйна. Защитавайте се. Така, както ние пазиме себе си “, добави украинският президент.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР