Президентът на Русия Владимир Путин днес гласува онлайн на регионалните

...
Президентът на Русия Владимир Путин днес гласува онлайн на регионалните
Коментари Харесай

Путин гласува онлайн на регионалните избори в Русия

Президентът на Русия Владимир Путин през днешния ден гласоподава онлайн на районните избори в Русия, като прикани руснаците да последват образеца му и да вземат участие във вота, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Призовавам жителите на районите, в които сега се създават избори, да вземат участие, сподели Путин във видео, излъчено от Кремъл. - Още повече, че в нашата страна изборните процедури се провеждат по допустимо най-удобния метод. "

Той бе записан пред компютъра в кабинета си.

Регионалните избори в Русия за назначение на губернатори, районни депутати и общински съветници, се създават в границите на три дни - от петък до неделя. По думите на управляващите това е по този начин, с цел да могат допустимо най-вече гласоподаватели да дадат своя глас, показва Агенция Франс Прес.

В няколко съветски района, в това число в столицата Москва, е допустимо и онлайн гласоподаване. Тази година Русия провежда и гласоподаване в четири окупирани украински района - Запорожка, Херсонска, Донецка и Луганска област.

" Надявам се, че всеки един от вас ще прояви виновен цивилен метод ", акцентира Путин, преди да пусне своя глас онлайн.

" Благодаря ви, гласувахте сполучливо ", гласеше по-късно надписът на екрана на компютъра му.

По традиция неделята се счита за главен ден на районните избори в Русия заради по-големия напор на гласоподаватели.

По информация от съветската Централна изборна комисия първите резултати се чака да бъдат оповестени на следващия ден вечерта.
Регистринани са изборни нарушавания на доста места в страната
Независими наблюдаващи означиха нарушавания и измами на доста места, съобщи ДПА.

Независимата организация за наблюдаване на изборите " Голос " заяви в " Телеграм ", че е бил оказван напън върху гласоподавателите и че на нейните наблюдаващи от време на време е бил отказван достъп до изборните описи.

" Голос ", което на съветски значи " глас ", е оповестена за задграничен сътрудник и е бодил в очите на съветската политическа върхушка, показва ДПА. Преди няколко седмици беше арестуван съпредседателят на организацията Григорий Мелконянц.

Независими съветски медии, като портала " Медуза ", също оповестяват за нарушавания по време на изборите, които би трябвало да дефинират губернаторите в 22 района, както и районните парламенти в 16.

От сибирския град Братск се появиха известия за пазаруване на гласове.

Твърди се, че в южната част на Русия наблюдаващи на изборите са били сплашвани, като са им били връчвани призовки за явяване в бюра за наборна военна работа.

Предвид всеобщите репресии против опозиционерите в Русия, самостоятелните наблюдаващи дефинират изборите като най-несвободните от идването на власт на президента Владимир Путин преди към 24 години, отбелязва ДПА.

Повече от 18 месеца след началото на войната против Украйна Кремъл насрочи мними избори в четири анексирани украински територии. Резултатите от тези избори няма да бъдат приети в интернационален проект.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР