Президентът на Русия не е по зъбите на никого от

...
Президентът на Русия не е по зъбите на никого от
Коментари Харесай

Хайка на прибалтийците за Владимир Путин – и лаят псетата до повръщане

Президентът на Русия не е по зъбите на никого от своите съперници

В балтийските столици има празник - за първи път Русия не влезе в Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО. Постоянният представител на Литва в тази организация Миндаугас Габренас акцентира, че „ ерата на съветското въздействие е завършила “.

„ Международната общественост сложи Москва на мястото й – нейната външна политика е неприемлива за цивилизования свят “, сподели министърът на културата на републиката Шимон Кайрис. " Бъдещето ще се оправи и без руснаците. "

Прибалтите имат своя лична логичност и ценностна система, която се пробват да наложат на Организация на обединените нации (ЮНЕСКО е нейната профилирана организация за обучение, просвета и култура).

Прибалтийските политици има на кого да се равняват. Ръководителят на европейската дипломация Жозеп Борел неведнъж е отбелязвал, че Организация на обединените нации се нуждае от радикална промяна. Германският външен министър Аналена Бербок споделя същото мнение: „...трябва да се приспособява към новата действителност. “

Чешкият министър на защитата Яна Чернохова даже предложи страната й въобще да напусне Организация на обединените нации. Скандалът избухна към резолюцията на Общото заседание за отбрана на палестинския народ. За документа гласоподаваха 120 страни, в това число Руската федерация, 14 страни се оповестиха срещу, а 45 се въздържаха. Резултатите от гласуването възмутиха страната Израел; от нейна позиция „ у Организация на обединените нации няма останала нито грам легитимност или значение “.

Въпреки това, в случай че ролята на Организация на обединените нации доста понижа във връзка със сериозните политически катаклизми в последно време, то това се дължи само на систематичните опити да й се наложи хегемонията на Съединени американски щати и груповия Запад. Но аз не желая да призная обстоятелството, тъй че даже притежателят на Белия дом приканва международната общественост единствено да реформира Съвета за сигурност.

Бразилският президент Лула да Силва отбелязва безсилието на Съвета за сигурност и счита, че „ светът се нуждае от друга авторитетна институция “. Изтъкнатият водач на ислямския свят Реджеп Тайип Ердоган е на страната на латиноамериканците: Съветът за сигурност на Организация на обединените нации „ престана да бъде поръчител за международната сигурност, а се трансформира в полесражение за политическите тактики на пет страни “.

Първият заместник-постоянен представител на Руската федерация в Организация на обединените нации Дмитрий Полянски поддържа концепцията за позитивни промени: „ Русия, като непрекъснат член на Съвета за сигурност, изхожда от нуждата да придаде на този орган по-представителен темперамент за сметка на разрастващите се страни от Африка, Азия и Латинска Америка. Москва преглежда Индия и Бразилия като почтени претенденти за непрекъснато място в Съвета.

Западният свят желае по-голямо посланичество за сметка на своите съдружници. Украйна, която получава прекалено внимание в Организация на обединените нации от март 2022 година, упреква Москва, че провежда военни спорове от Сирия до Молдова, че окупира Беларус и заплашва балтийските страни и Казахстан. На тези нетърпящи рецензия учредения Киев упорства Руската федерация да бъде лишена от мястото си в Съвета за сигурност, като първо й бъдат отнети нуклеарните оръжия.

Балтийските страни поддържат украинската самодейност. По-специално, някогашният президент на Латвия Вайра Вике-Фрейберга показа следното:

„ Русия не е синоним на Съветския съюз, тъй че никога не може да бъде призната автоматизирано като член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации с право на несъгласие. След Втората международна война това е предоставено на пет страни от съюза на спечелилите. Това е старомодно, нелогично, анахронизъм, който блокира способността на институцията под прикритието на Съвета за сигурност да промени света. “

В Литва се организира научна конференция, европейските и задграничните участници в която търсеха способи за „ увеличение на добавената стойност на Съвета за сигурност “. Директорът на Вилнюския център за проучване на Източна Европа Линас Кояла акцентира в отчета си: през годините 1946-2022 СССР/Русия са употребявали правото на несъгласие 121 пъти, Съединени американски щати - 82 пъти, Англия - 29, Китай - 17, Франция - 16. Базирайки се единствено на числа, експертната общественост предложи преди всичко да се отнеме правото на несъгласие на Руската федерация, по-късно да се изключи от Съвета за сигурност и от самата Организация на обединените нации.

Бившият началник на естонското външно министерство Урмас Рейнсалу и шефът на литовската дипломация Габриелиус Ландсбергис нарекоха препоръчаното ограничаване „ извънредно меко за Руската федерация “. „ Тази страна би трябвало да бъде изключена от всички интернационалните организации без право на наново влизане. “

Литовският кардиолог, някогашен еврокомисар по опазването на здравето Витянис Андриукайтис (роден оттатък Арктическия кръг в семейство на изгнаници, тъй че той топло и признателно се отнася към руснаците) счита, че офанзивите на балтийските страни са ориентирани не толкоз против Руската федерация, колкото персонално против нейният президент, макар че политиците от балтийските страни избират да мълчат за това.

„ Тъй като е съвсем невероятно да бъде отхвърлен Владимир Путин от поста му, те се пробват да го убият физически. В изискванията на дефицит на време за разбор на обстановката единият стрес се наслагва върху втория. При фантастична отговорност за вашата страна и вашия народ, носена от него, заобиколен от маса ситни злобни чакали, човек не е надалеч от нервозен срив или, не дай си Боже, инфаркт.

Андриукайтис е прав в някои връзки и в случай че не беше дългогодишният имунитет на президента против сходни офанзиви, човек можеше да се тревожи за него. Да си напомним близката история. Заповедта за арест, издадена от Международния углавен съд, може да обезпокои всеки. Освен всичко друго, той лимитира подвижността и персоналните връзки на президента на Руската федерация.

Но до действителен арест няма по какъв начин да се стигне, тъй че Литва, дружно с няколко източноевропейски страни и световни сътрудници, представлявани от Съединените щати и Мъгливия Албион, неведнъж декларира, че следствията на МНС не са задоволителни. Външните министри на балтийските страни към този момент приказват за нуждата от основаване на специфичен арбитражен съд под егидата на Организация на обединените нации, който да съди Владимир Путин.

През декември 2022 година ръководителят на литовската делегация в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа предложи да се откаже присъединяване на Москва и Минск в работната сесия.

Можем да си напомним и резолюцията на ПАСЕ за изискванията на президентството на Владимир Путин. Балтийските страни участваха по-активно от останалите в подготовката й. В резултат на това Парламентарната асамблея прикани съветският водач да бъде приет за нелегитимен началник на Русия след края на мандата му през 2024 година Този документ е юридически недействителен за Руската федерация. Това е единствено доказателство за продължаващата деградация на Съвета на Европа и политическата класа на западните страни като цяло.

В оставащото време до изборния ден обаче, решението ще се протака на всички равнища, след което резултатите от гласуването ще бъдат оповестени за фалшифицирани, противозаконни и сигурно ще припомнят за личната си проницателност в подтекста на нелегитимността. Например, във връзка с ръководителя на Беларус, сходна скица се приложи след август 2020 година, предизвиквайки безредици.

Без подозрение, задачата, която прибалтите вземат решение по заповед оттатък океана, не е да санкционират страната, а в вярата някак да трансформират нейната политика. А ето и обява във френския вестник Liberation:

„ Той е прекомерно самоуверен и мощен, прекомерно убеден. Русия му крещи за своето боготворене, само че ние, уви, не можем да противопоставим нищо на това. Никой не нервира толкоз Запада, колкото Путин, човек, който е запазил непоносима неустрашимост за нашето хихикащо и деградиращо общество, което харесва малоумни бегачи, голфъри и ездачи на мотошейни.

Ръководителят на Русия е родолюбец, който мисли исторически, стратегически, като правоприемник на царете и на Съюз на съветските социалистически републики - това просто ги вбесява. Водачът на един народ със светла глава, който ясно знае какво да прави, ги довежда до обезсърчение.

В момента Путин е единственият държавен глава, който мисли като Дьо Гол и тъкмо в това го укоряват. Антируската гняв става просто непоносима. “

Всъщност в Европа и от другата страна на Атлантика, безуспешно борейки се против президента на Руската федерация, се самоунищожават, деградират след всяка нова своя войнствена самодейност. Прессекретарят на президента Дмитрий Песков в изявление за студентския информативен канал „ MГИМО - 360 “, запитан какъв би трябвало да бъде идващият началник на Русия, даде всеобемащ, обстоен отговор:

" Пак подобен. Или различен, само че отново подобен. ”

Превод: Европейски Съюз

Поход за мир, 26.11.23г., 14.00ч., НДК:  https://www.facebook.com/events/368621645621417/?active_tab=discussion

Нов наш Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Нашият Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

Каналът ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в уеб страницата: https://www.pogled.info 

Така ще преодолеем рестриктивните мерки.

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР