Президентът на Румъния Клаус Йоханис проведе телефонен разговор с украинския

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис проведе телефонен разговор с украинския
Коментари Харесай

Клаус Йоханис проведе телефонен разговор с Володимир Зеленски

Президентът на Румъния Клаус Йоханис организира телефонен диалог с украинския си сътрудник Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога, оповестява президентската администрация в Букурещ. Двамата държавни глави са коментирали войната в Украйна, като Йоханис е уверил Зеленски " в продължаващата твърда поддръжка на Румъния ", само че също по този начин са разговаряли и за установяването на стратегическо партньорство сред двете страни. 

„ Клаус Йоханис и Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога имаха задълбочена замяна на отзиви и оценки по отношение на обстановката със сигурността в Украйна и в района, изключително в Черно море. Клаус Йоханис още веднъж осъди засилени брутални офанзиви на Русия против Украйна напоследък, изключително против гражданската инфраструктура “, се споделя в известие на президентската администрация, оповестено на нейната публична страница. 

Двамата държавни глави са разискали и развиването на двустранните връзки и целите в това отношение за настоящата година, по-специално трансграничните планове от съвместен интерес и общото предпочитание за значителен прогрес в процеса на определяне стратегическо партньорство сред Румъния и Украйна.

„ В този подтекст президентът на Румъния приветства напредъка във връзка с признаването от страна на Украйна на несъществуването на по този начин наречения „ молдовски език “, вследствие на това, което беше контрактувано от президентите през октомври 2023 година, и акцентира значимостта на зачитането на правата на лицата, принадлежащи към националните малцинства “, се споделя още в оповестената информация. 

Президентът Клаус Йоханис и неговият украински сътрудник са разискали и поддръжката на Румъния за европейската интеграция на Украйна. Румънският държавен глава е поздравил Украйна за историческото решение, взето през декември 2023 година, в границите на Европейския съвет, за започване на договаряния за присъединение.  Володимир Зеленски  Володимир Зеленски Володимир Зеленски  е украински актьор, сценарист, продуцент и политик. Володимир (понякога особено е благодарил на Клаус Йоханис за скъпата поддръжка, оказана персонално от румънския държавен глава и от Румъния за постигането на тази цел. 

Двамата държавни глави са разискали и евроатлантическия път и целите на Украйна на съюзническо равнище през тази година, както и продължаването на съответната поддръжка за Украйна, в това число в подтекста на подготовката на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, отбелязва Българска телеграфна агенция.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР