Президентът на Румъния Клаус Йоханис обнародва в четвъртък закона относно

...
Президентът на Румъния Клаус Йоханис обнародва в четвъртък закона относно
Коментари Харесай

Румъния дари система Patriot на Украйна, президентът Йоханис обнародва закона

Президентът на Румъния Клаус Йоханис обнародва в четвъртък закона по отношение на даряването на ракетна система земя-въздух Patriot на Украйна, оповестява Digi24. С този нормативен акт се утвърждава даряването на зенитно-ракетен комплекс Patriot в съгласувана с американския сътрудник настройка.

Съгласно него „ Правителството на Румъния е оправомощено да предприеме нужните стъпки за възобновяване на способността за противовъздушна защита с наземна база, обвързвана с главната стратегия за подаяние „ Ракетна система земя-въздух с огромен обхват (HSAM) ", посредством възлагане на държавното управление на Съединените американски щати на държавни контракти вид писмо за оферта и приемане - (LOA), характерни за програмата за задгранични военни продажби - (FMS) за закупуване на 1 (един) Patriot настройка на ракетна система земя-въздух 3+, надлежно на главното съоръжение, транспортни средства, материали, елементи, съоръжение за поддръжка, първичния пакет за логистична поддръжка и услугата за образование, криптографско и съоръжение за специфичен режим ".

В същото време Министерството на националната защита е упълномощено да обезпечи нужните суми за погашение на таксите и комисионните, свързани с възобновяване на качествата за наземна Противовъздушна отбрана. Камарата на депутатите одобри проектозакона във вторник.  

Украинският президент Володимир Зеленски към този момент благодари на Румъния за системата Patriot, която Народното събрание в Букурещ утвърди да бъде трансферирана в Украйна. „ Това е нещо, което в действителност ще поддържа нашия народ, страната ни, целия ни район “, сподели Зеленски. На 10 юли Клаус Йоханис съобщи на конференция в коридорите на юбилейната среща на върха на НАТО във Вашингтон, че чака Румъния да бъде възнаградена „ рационално “ за дарението на система Patriot на Украйна. Той посочи, че се водят договаряния със съдружниците от НАТО страната ни да получи по-бързо системи, които обезпечават националното въздушно пространство.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР