Президентът на РФ Владимир Путин ще се опита с всички

...
Президентът на РФ Владимир Путин ще се опита с всички
Коментари Харесай

Журналист: До 15 ноември Путин ще хвърли целия ресурс от ракети, дронове и бомби, за да принуди Украйна да сключи примирие

Президентът на РФ Владимир Путин ще се опита с всички вероятни средства да реализира помирение с Украйна до 15 ноември, когато в Индонезия ще се състои срещата на върха на Г-20. Това мнение изрази журналистът Иван Яковин в изявление за „ Гордон “.

Според него срещата на върха на Шанхайската организация за съдействие (ШОС), която се организира в Самаркант, Узбекистан през септември „ груповият изток “ е сложил на Путин ултиматум.

Този ултиматум, по информацията на Яковин, е звучал почти по този начин: „ Или ти, Владимир Путин, ще прекратиш войната до срещата на върха на Г-20 в Индонезия, или ще се присъединим към глобите на Запада, поради това, че войната, която ти водиш против Украйна, е във щета за целия свят, за международната стопанска система, стабилността (в това число и за нашите режими) и икономическия разцвет на нашите страни. Тъй като тази огромна военна интервенция се проточи толкоз дълго, ние започваме да губим пари, губим непоклатимост и по този начин нататък. Това нас не ни устройва. Затова ти даваме два месеца. Приключвай с това както можеш. Ако можете да спечелите войната – спечалете я. Ако не можете – признайте, че сте победени. Ако не желаете да загубите войната – тогава преговаряйте. Ние въобще не се интересуваме по какъв начин точно ще завърши тази война, просто би трябвало да свърши. “

По думите на журналиста Путин е приел напълно съществено тези предизвестия, тъй като схваща, осъзнава, че един раздор в съдействието с Индия и Китай, които са членове на ШОС, както и с Турция, която има в организацията статут на „ сътрудник в разговора “, не е преференциален за него, тъй като Русия ще бъде сложена в цялостна изолираност.

Затова главната и най-важна задача пред Владимир Путин е до 15 ноември, в случай че не реализира мир, то най-малко да стигне до помирение. Разбира се, че той ще желае да го реализира, като бъдат признати изискванията на Русия, а не на Украйна. Какво значи да сложи на масата „ своите условия “? Русия да резервира сухопътния провлак до Крим и водоснабдяването на полуострова, както и признаването от Запада – само че не официално и не безусловно записано на хартия, само че признание на съветския суверенитет над окупираните територии в Украйна, изясни Яковин какъв е най-вероятно проектът на Русия.

Но поради това, че нито Украйна, нито Западът, никога няма да се съгласят на сходно помирение, Путин, съгласно журналистът, с всички сили ще оказва напън както върху Запада, по този начин и върху Украйна.

„ А ние виждаме по какъв начин упражнява напън Путин…Взривява газопроводи в Европа (Северен поток), пробва се да заплашва енергетиката, с концепцията да „ замрази “ Европа. Но Европа не се поддаде на това, на нея не ѝ пука. Не толкоз, че не ѝ пука, а просто не се поддаде на този шантаж. След това Путин я заплаши, употребявайки „ мръсна бомба “, след това пък я заплаши да взриви язовири на р. Днепър. Обстрелите в Украйна в понеделник – това е част от серията закани, по този начин аз ги разбирам. Сега има заплаха да провокира филантропична злополука. И естествено – да излезе от „ зърнената договорка “. Защото това е също детайл за оказване на напън върху Запада и Украйна. И по този начин нататък. Всичко това са все начини, които са във опциите на Владимир Путин, които той може да употребява, с цел да принуди Украйна, на първо време, а по-късно и Запада, да се съгласят на отстъпки и да сключат с него помирение “, предвижда Яковин.

Той споделя мнението, че в околните две седмици, пробвайки се да реализира отстъпки, Русия още по-решително ще нападна Украйна.

„ Подозирам, че мащабът на този напън във всеки един от идващите дни през тези две седмици ще бъде голям, Русия ще хвърли против Украйна целия собствен запас от крилати ракети, дронове, бомби, всичко, което има, с цел да извади от строя цялата енергийна система на Украйна. Боя се, че офанзивите и обстрелите в околните две седмици в Украйна, ще бъдат страховити. Всичко, което има Русия, ще бъде използвано против Украйна “, разяснява журналистът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР