Президентът на Република Сръбска Милорад Додик осъди въвеждането на американски

...
Президентът на Република Сръбска Милорад Додик осъди въвеждането на американски
Коментари Харесай

Додик за американските санкции срещу Вулин: Добре дошъл в клуба, братко

Президентът на Република Сръбска Милорад Додик осъди въвеждането на американски наказания против шефа на Агенцията за сигурност и информация (БИА) на Сърбия Александър Вулин, като оцени, че те са знак, че Вулин е работил и работи в интерес на страната си и неговия народ. Помолен да разяснява вкарването на Вулин в черния лист на Съединени американски щати, Додик сподели, че това е " премия за неговия национализъм и неизменност в запазването на другарските връзки с Русия и съветския народ ".


„ Всеки, който е безпристрастен на днешната международна политическа сцена и не застава на страната на американските ползи, е зложелател на Съединените щати. Александър Вулин е „ отговорен “ за Съединени американски щати, тъй като той остана кардинален и изрично срещу въвеждането на наказания против Русия поради руско-украинския спор “, сподели Додик.

По думите му самият той е попаднал в американския черен лист, защото, както съобщи, Република Сръбска е срещу въвеждането на наказания против Русия и застъпва неутрална позиция. Той добави, че поради това " се усеща доста добре ", а на Вулин сподели " Братко, добре пристигнал в клубът на глобените, в този момент ще ти е по-лесно ".

Вулин е подложен в " черния лист " на Съединени американски щати за, както се разяснява, присъединяване в " интернационална проведена престъпност, незаконен трафик на опиати и корист с държавна работа ".

Додик беше подложен два пъти в " черния лист " на Съединени американски щати, първия път през 2017 година за възпрепятстване на Дейтънското спокойно съглашение, а по-късно Съединени американски щати му постановиха спомагателни наказания през януари предходната година, заради присъединяване му в корупционни практики и подкопаване на Дейтънското съглашение. Англия също наложи наказания на Додик. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР