Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на

...
Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на
Коментари Харесай

Президентът на Словения ще бъде на официално посещение в България

Президентът на Република Словения Наташа Пирц Мусар ще бъде на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев. Словенският президент ще бъде придружавана от бизнес делегация.

Възможностите за разширение на двустранното партньорство в областта на стопанската система, вложенията, туризма, енергетиката, нововъведенията, научно-изследователския продан, културата, както и настоящи тематики от европейския и районния дневен ред, ще бъдат разисквани в границите на визитата. Гарантирането на стабилността и подпомагането на евроинтеграцията на страните от Западните Балкани също ще бъде тематика на диалозите.

На 27 февруари, вторник, от 9.30 часа на пл. „ Св. Ал. Невски “ Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще посрещнат Наташа Пирц Мусар и брачна половинка ѝ Алеш Мусар с публична гала. Държавният глава на Словения ще отдаде респект пред Паметника на Незнайния боец. От 10.00 часа на „ Дондуков “ 2 Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще проведат среща на „ четири очи “, след което ще се състоят пленарните диалози сред формалните делегации на България и Словения.  В 11.20 часа двамата президенти ще създадат взаимни изказвания за медиите в Гербовата зала.

В 15.30 часа Румен Радев и Наташа Пирц Мусар ще открият в София Българо-словенски бизнес конгрес, проведен от Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия (ИАНМСП) в партньорство с организацията за бизнес развиване SPIRIT Slovenia. Целта на събитието е поощряване на контактите сред фирмите от двете страни и изследване на опциите за активизиране на стокообмена сред България и Словения, както и стимулиране на взаимната търговия и вложения.

В рамките на визитата си у нас президентът на Словения ще посети Пловдив. Предвидени са и срещи с ръководителя на Народното събрание и с министър-председателя.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР