Президентът на Република Северна Македония заяви в Брюксел, че страната

...
Президентът на Република Северна Македония заяви в Брюксел, че страната
Коментари Харесай

Пендаровски: Готови сме веднага да седнем на масата за преговори с България

Президентът на Република Северна Македония съобщи в Брюксел, че страната е готова незабавно още веднъж да седне на преговорната маса с България, с цел да се реши двустранният спор и да се отвори пътят към Европейски Съюз. Гова написа " Слободен щемпел ", представен от.
Пендаровски през днешния ден имаше срещи с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителя на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел, ръководителя на Европейския парламент Давид Сасоли, еврокомисаря по разширението Оливер Вархей.
 Пендаровски на двудневно посещаване в Брюксел Пендаровски на двудневно посещаване в Брюксел
Днес и на следващия ден президентът на районен съд Македония Стево Пендаровски ще бъде на работно посещаване в Брюксел, където е планувано да се срещне с ли...
На срещите, както съобщи Пендаровски, най-голяма част от диалозите била отдадени на разногласието с България, заради който Република Северна Македония не може да организира първата междуправителствена конференция с Европейски Съюз, без значение от позитивното решение за начало на договаряния, признато преди повече от една година в Европейски Съюз. " Ние сме готови още през днешния ден да се върнем на масата, само че с известните червени линии в договарянията ", съобщи Пендаровски. Той сподели, че казусът е, че изборите в България са приключили без явен победител и евентуално ще има нови избори през юли, а до тогава ще има служебно правитетелство, което няма легитимност да взима решения.
Според Пендаровски в този момент е належащо да се разпознава договарящ от българска страна, без значение дали става дума да обособен човек, институция или държавно управление. " Зависи единствено от България ", съобщи Пендаровски, представен от " Слободен щемпел ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР