Президентът на Република Македония Георге Иванов призова от ООН съгражданите

...
Президентът на Република Македония Георге Иванов призова от ООН съгражданите
Коментари Харесай

Президентът на Македония: Референдумът за името е ”историческо самоубийство”

Президентът на Република Македония Георге Иванов прикани от Организация на обединените нации съгражданите си да бойкотират референдума в неделя за смяна на името на страната, който квалифицира като ”историческо самоубийство ”.
" Като жител, взех своето решение: на 30 септември няма да отида да гласоподавам ", съобщи Иванов в изявлението си пред Общото заседание на Организация на обединените нации. " И съм уверен, че вие, нашите съграждани, също ще вземете това умно решение ", добави той.

На 30 септември в Република Македония ще се организира референдум с съвещателен темперамент, на който жителите би трябвало да отговорят на въпроса " Дали сте за участие в Европейски Съюз и НАТО с приемане на контракта сред Република Македония и Република Гърция? ". Договорът бе подписан в македонския град Преспа на 17 юни 2018 година

Междувременно посолството на Съединени американски щати в Македония помести известие в интернет страницата си, в което предлага на американските жители да заобикалят местата, където е допустимо да се съберат доста жители преди референдума в неделя, изключително пред Народното събрание и на площад " Македония ", съобщи организация МИА.

Различни групи имат намерение да показват срещу идния референдум за Преспанския контракт за името на Р Македония, който ще се състои в неделя, на 30 септември.

Спонтанни необявени митинги може да има и на други места в Скопие и страната в този интервал. Съветваме американските жители да заобикалят местата, където са вероятни митинги, да наблюдават информациите на локалните медии, да заобикалят събирания и демонстрации. Като места и време, когато би трябвало да бъдат изключително деликатни, се показват 27 септември в 19 часа пред Народното събрание и 30 септември пред Народното събрание и централния площад в Скопие.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР