Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван и

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че Тайван и
Коментари Харесай

Тайван и САЩ за регионален мир и стабилност

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че Тайван и Съединени американски щати би трябвало да се възползват от мощните си двустранни връзки като работят дружно за по-нататъшно поощряване на районния мир, непоклатимост и сигурност.

„ Двете страни от дълго време се радват на мощен продан в необятен набор от области “, съобщи Цай, допълвайки: „ Очаква се това тясно съдействие да продължи да напредва и да способства за просперитета на района.

Цай направи своето изказване по време на посещаване на Даниел Ръсел – някогашен американски секретар по въпросите на Източна Азия и Тихия океан.

По думи на президента на Тайван измежду образците за тясното съдействие със Съединени американски щати по значими интернационалните въпроси е Рамковото съглашение за световно съдействие и образование. Други начинания под шапката на това Рамково съглашение са в развой на подготовка, като се чака те да разрешат на Тайван да окаже по-голям принос за интернационалната общественост.

Сключено през юни 2015 година, Рамковото съглашение дава опция на двете страни да се оправят с световните провокации в области като обучение, енергетика, запазване на околната среда, интернационална филантропична помощ, районно развиване, технологии и публично здраве.

Президентът на Република Китай благодари на Даниел Ръсел за поддръжката през годините, а също и за напъните за поощряване на съдействието сред двете страни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР