Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството е

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен заяви, че правителството е
Коментари Харесай

Република Китай затяга връзките със САЩ

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен съобщи, че държавното управление е посветило по-нататъшните си старания в посока на подсилване на другояче постоянните връзки със Съединени американски щати, чрез, разширено съдействие,обхващащо области като търговия и районна сигурност.

„ Основните интернационалните въпроси, над които ще работим и които имаме вяра, че ще доведат до изгоди и за двете страни, като увеличение на вложенията и основаване на работни места, са от огромно значение и значимост за държавното управление на нашата страна “, добави тя.

Цай направи своето изказване по време на банкет на делегация от Съединени американски щати, която посети Тайван, с цел да взе участие в интернационалния конгрес в Тайпе. Сред делегатите бяха някогашният член на Камарата на представителите на Съединени американски щати Мат Салмън, някогашният шеф на Американския институт в Тайван Стивън Йънг, а също и редица учени от основания във Вашингтон Global Taiwan Institute.

Форумът носи названието „ Разработване на нова рамка за връзките сред Тайван и Съединени американски щати в условия на динамични промени в Азиатско-тихоокеанския район “ и се състоя по-рано тази седмица. Той събра учени, специалисти и някогашни държавни чиновници от Съединени американски щати, които по време на еднодневното събитие организираха редица полемики, отдадени на основаването на механизъм за съдействие сред мозъчните тръстове в двете страни.

Президентът на Тайван даде висока оценка на събитието, заявявайки, че е значимо да се схване нов метод, който да дава отговор по-добре на изменящия се климат в Азиатско-тихоокеанския район.

„ Република Китай се стреми да разшири своето наличие в района посредством дълготрайни старания, като да вземем за пример новата държавна самодейност „ New Southbound Policy “. Тя цели да усили вложенията и да насърчави търговията като изследва нови благоприятни условия за бизнес и ускорява туристическия продан в Южна и Югоизточна Азия. “, сподели още Цай.

Заемайки централно място в Националната тактика за развиване, самодейността има за цел да задълбочи връзките на Тайван с десетте държави-членки на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия и шест страни от Южна Азия, Австралия и Нова Зеландия в области като селското стопанство, бизнеса, културата, образованието, туризма и търговията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР