Президентът на Република Китай Цай Ин-уен, заяви, че отношенията на

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен, заяви, че отношенията на
Коментари Харесай

Република Китай се радва на добро приятелство с Хаити

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен, съобщи, че връзките на страната с Хаити се усъвършенстват и се чака това да докара до засилен продан в необятен набор от области.

„ Двете страни се радват на чудесно съдействие към този момент повече от шест десетилетия, което е солидна основа за по-нататъшни благоприятни условия за развиване “, сподели Цай.

Президентът на Тайван направи своето изказване по време на приема на осемчленната делегация от Хаити в президентския офис в Тайпе.

„ От 1956 година, от когато датират дипломатическите ни връзки с Хаити, до през днешния ден сме осъществили огромен брой сполучливи взаимни планове, обхващащи области като селското стопанство, стопанската система, търговията, образованието, опазването на здравето, медицината и инфраструктурата. Очаквам, че двете страни ще не престават и отсега нататък да работят дружно и ще се радват на още по-добри резултати “, добави още Цай.

Стабилните връки сред двете страни се виждат и от взаимната помощ, която си оказват. Така да вземем за пример, след тежкото земетресение с магнитут 7.0 по скалата на Рихтер, кото удари Хаити през 2010 година, Тайван предложи помощ за възобновяване след нанесените вреди и сътвори специфични стратегии за селко стопанство и опазване на здравето, които в допълнение да подкрепят района.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР