Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на

...
Президентът на Република Китай Цай Ин-уен нареди на служителите на
Коментари Харесай

Тайван покрепя ударите срещу Сирия

Президентът на Република Китай Цай Ин-уен подреди на чиновниците на националната защита и сигурност да наблюдават от близко дейностите на Китай във връзка с нанесените въздушни удари върху Сирия, с цел да се подсигурява политическите и стопански ползи на страната и сигурността на нейните жители.

От президентския офис на Тайван обявиха, че Цай се е срещнала с високопоставени чиновници от националните организации за сигурност и защита и е издала четири заповеди.

Първата от тях е за стрикно наблюдаване над Китай за възможни дейности по въздух, суша и вода и подготвеност за военна борба.

Второто разпореждане от страна на президента бе съответните организации деликатно да проучат всички медиини материали, свързани с националната сигурност, и да опровергаят тези от тях, които дават подвеждаща или погрешна информация.

Цай изиска също екип да следи обстановката в Близкия изток и в частност положението на цивилното население след въздушната офанзива от страна на Съединени американски щати, Обединеното кралство и Франция.

Тя осъди хипотетичното потребление на химическо оръжие и поддържа световни наказания против страната.

Накрая президентът на Република Китай прикани кабинета да работи със съответните организации, с цел да приготви евентуални контрамерки за стабилизиране цените на стоките и фондовия пазар, в сличай, че скоршните събития окажат въздействие на стопанската система на страната.

Сред чиновниците, участвали на срещата, бяха вицепремиерът, генералният секретар на Съвета за национална сигурност, министърът на защитата, министърът на външните работи и началникът на Бюрото по сигурността.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР