Президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на официално

...
Президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на официално
Коментари Харесай

Президентът на Хърватия Колинда Грабар-Китарович идва у нас

Президентът на Република Хърватия Колинда Грабар-Китарович ще бъде на публично посещаване в България по покана на президента Румен Радев.

Сред тематиките на срещата на двамата президенти ще бъдат опциите за увеличение на комерсиалния продан и разширението на икономическите и туристически връзки сред България и Хърватия, както и обменът на опит в областта на образованието, науката, технологиите, културата. Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще обсъдят също по този начин районното съдействие в Югоизточна Европа, както и европейската и евроатлантическата вероятност на Западните Балкани предвид на актуалното Българско председателство на Съвета на Европейски Съюз и идното през 2020 година хърватското председателство.

От 10.00 часа на площад „ Св. Александър Невски " ще се състои церемонията по формалното посрещане на президента на Република Хърватия. Колинда Грабар-Китарович ще постави венец пред Паметника на Незнайния боец.

Двамата президенти ще проведат среща „ на четири очи " на „ Дондуков " 2 от 10.30 часа, след което ще се проведат пленарните диалози на формалните делегации на България и Хърватия.

В 11.35 часа Румен Радев и Колинда Грабар-Китарович ще дадат взаимна конференция.

В рамките на визитата си президентът Колинда Грабар-Китарович ще беседва с министър-председателя Бойко Борисов и с ръководителя на Народното събрание Цвета Караянчева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР