Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България

...
Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България
Коментари Харесай

И Беларус поздрави България за Националния празник: Неблагоприятната политическа ситуация не може да сломи духа на дружбата

Президентът на Република Беларус Александър Лукашенко поздрави народа на България с националния празник – Деня на Освобождението.

" От незапомнени времена нашите страни ги сплотяват славянските обичаи, общите духовни полезности, православието и кирилицата. Въпреки обстоятелството, че Беларус и България са избрали разнообразни пътища на развиване и съюзи, нашето съдействие постоянно е било градивно и е построено на правилата на доверие и почитание ", се споделя в поздравлението.

Президентът също акцентира, че беларусите бяха измежду тези, които се бориха за Освобождението на България и нейната самостоятелност.

Александър Лукашенко изрази убеденост, че неподходящата политическа обстановка не може да пречупи духа на дружбата, да скъса многочислените междуличностни връзки сред беларуси и българи. Президентът на Беларус акцентира, че Минск е непроменяемо заинтригуван от възобновяване на равноправния политически разговор със София, разширение на търговско-икономическото взаимоотношение, контакти сред районите, взаимна научна, просветителна и хуманитарна активност.

Александър Лукашенко пожела на приятелския български народ мир, разцвет, благополучие и потребен труд за богатството на своята Родина.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР