Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес смята, че футболният свят

...
Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес смята, че футболният свят
Коментари Харесай

Президентът на "Реал" : Клубът никога няма да има китайски собственици

Президентът на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес счита, че футболният свят се е трансформирал, а доказателство за това е навлизането на китайски притежатели отпред на най-големите клубове в Европа. Въпреки това испанският предприемач е уверен, че " Реал " в никакъв случай няма да има сходна орис.

" Милан " и " Интер " имат китайски притежатели, в Испания също го виждаме с " Еспаньол " и " Гранада ", само че в " Реал " това не може да стане. Клубът принадлежи на своите членове (сосиос), а измежду почетните ни членове са хора като Пласидо Доминго, Хулио Иглесиас, Рафаел Надал, Фернандо Алонсо и голфърът Гарсия. Това значи, че " Реал " ще продължи да бъде на хората и в никакъв случай няма да има едноличен притежател ", сподели Перес пред " Гадзета дело спорт ".

Бизнесменът кара своя втори престой отпред на " Реал ". Той пое клуба през 2000 година и остана до 2006-а, преди да се завърне през 2009 година Целта на Перес е да изравни и даже да изпревари Сантяго Бернабеу, който е най-успешният президент на " Реал " в историята с шест купи от Шампионската лига (1956-1960 и 1966). В негова чест стадионът на отбора носи името му, откакто Бернабеу оказва помощ за градежа му.

" Бернабеу начертава пътя на нашия клуб и всички желаеме да го следваме. ФИФА ни разгласи за най-хубавия клуб в света за 20-и век и ние вършим всичко по силите си да заслужим това отличие и в края на този век. Разбира се, ще се веселя, в случай че печеля шест европейски купи като президент ", сподели Перес, който до този миг има четири (2001-2002, 2013-2014, 2015-2016 и 2016-2017).

Президентът на " Реал " разказа Кристиано Роналдо като актуалната емблема на клуба, която може да се мери по триумфи само с Алфредо ди Стефано.

" Кристиано е естественият правоприемник на Ди Стефано. Той е освен нашият голмайстор, само че и съчетава всички полезности на " Реал " (Мадрид) – гений, работа, ограничения, професионализъм, упоритост и триумфи. В днешно време Роналдо е признакът на " Реал ", сподели още Перес.

Той счита, че идният реванш с " Ювентус " в Шампионската лига не е протоколен макар успеха с 3:0 в първата среща. За опцията " Реал " да играе с " Барселона " във край - нещо, което не се е случвало, Перес отговори сбито: " Може да се случи, само че на този стадий първо би трябвало да отстраним " Ювентус ". "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР