Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес ще остане на поста

...
Президентът на Реал (Мадрид) Флорентино Перес ще остане на поста
Коментари Харесай

Флорентино Перес ще остане президент на "Реал" поне до 2021 г.

Президентът на " Реал " (Мадрид) Флорентино Перес ще остане на поста най-малко до 2021 година Строителният бизнесмен си обезпечи още един мандат, откакто никой различен не подаде кандидатурата си до приключването на крайния период в неделя.

Перес, който през март навърши 70 години, кара своя втори интервал като президент на " Реал ". Той се завърна отпред на клуба през 2009 година и възобнови огромните вложения във футболисти, които още веднъж утвърдиха мадридчани като водещия тим в света.

" Реал " завоюва Шампионската лига три пъти в последните четири години и стана първият тим, който пази трофея си. Toзи сезон мадридчни завоюваха и първата си купа в Испания от пет години насам и общо 33 в историята на клуба.

Перес на процедура няма съперници за поста от 2012 година, когато " Реал " промени вътрешния си устав за президентските акции.

В момента всеки, който желае да се кандидатира за поста, би трябвало да е бил член на клуба минимум 20 години (преди това условието беше 10 години), както и да даде персонална гаранция от испанска банка за най-малко 75 млн. евро.

През 2013 година строителният бизнесмен нямаше нито един съперник за поста, а в този момент още веднъж нито един претендент не подаде поръчка в десетдневния период (8-17 юни).

Новият мандат ще бъде трети следващ и общо пети за Перес като президент на " Реал ". Той беше определен за пръв път през 2000 година, откакто по време на кандидат-президентската акция даде обещание да купи Луиш Фиго от безконечния противник " Барселона ".

Перес извърши обещанието си против рекордните тогава 62 милиона евро, а прехвърлянето на португалеца даде началото на " галактикос ". През 2004 година той беше избран отново с 94.2% от гласовете, само че през 2006 година се отдръпна от поста.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР