Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първият председател на

...
Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първият председател на
Коментари Харесай

Ето хората в ръководството на Европейската Суперлига

Президентът на Реал Мадрид Флорентино Перес е първият ръководител на новоучредения клубен шампионат Европейска Суперлига. Негови заместници ще бъдат босовете на Ювентус - Андреа Аниели и на Манчестър Юнайтед - Джоел Глейзър. Аниели към този момент е подал оставка като началник на структурата Европейска асоциация на клубовете, която се разграничи от дейностите към Суперлигата.

" Ще помогнем на футбола на всяко равнище, с цел да заеме точното си място в света. Футболът е единственият световен спорт в света с 4 милиарда почитатели и нашата отговорност е да отговорим на желанията на последователите ", споделя Перес.

" Нашите 12 клуба съставляват милиарди почитатели по целия свят и имат общо 99 трофея. В този сериозен миг обединихме старания за промяна на евротурнирите, с цел да сложим обичаната игра на една устойчива основа в дълготраен проект. Редовното осъществяване на огромни мачове ще подхрани интереса към футбола и ще даде на почитателите и дилетантите подобаващи модели за подражателство ", добавя Аниели.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР