Президентът на Полша предупреди новото правителство на страната да не

...
Президентът на Полша предупреди новото правителство на страната да не
Коментари Харесай

Президентът на Полша с критики към правителството в новогодишната реч

Президентът на Полша предизвести новото държавно управление на страната да не нарушава конституцията и върховенството на закона в своето новогодишно послание към нацията, съобщи ДПА и Българска телеграфна агенция. Агенцията означи, че президентът е разкритикувал най-много радикалната промяна, осъществена от кабинета на премиера Доналд Туск в държавните медии.

Оглавяваното от някогашния ръководител на Европейския съвет Туск проевропейско държавно управление на Полша, което е на власт от средата на декември, упрекна държавната полска телевизия (ТВП), публичното радио и новинарската организация ПАП в агитация през последните години в интерес на ръководещата тогава консервативна партия " Право и правдивост " (ПиС).

Съответно министърът на културата Бартоломей Шенкевич размени преди Коледа управителните екипи на публичните медии. След като президентът Дуда, който в началото беше политик от ПиС, наложи несъгласие върху проектозакон на държавното управление за бюджета, Шенкевич сложи държавните медии в положение на разпродажба, с цел да се улесни тяхното преструктуриране.

" В една народна власт конституцията, върховенството на закона и положителното политическо държание би трябвало да са на респект. За жал в последните дни съдружното държавно управление в опита си да поеме контрола върху тези медии, наруши изброените правила. За първи път от 1989 година в Полша има опит да се завладяват държавните медии със мощ, сигналът от някои канали изчезна и стратегии стопираха да бъдат предавани ", съобщи Дуда.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР