Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че бюджетът на ЕС

...
Президентът на Полша Анджей Дуда заяви, че бюджетът на ЕС
Коментари Харесай

Полша иска щедър евробюджет за Централна Европа

Президентът на Полша Анджей Дуда съобщи, че бюджетът на Европейски Съюз през идващите седем години би трябвало да бъде великодушен за страните от Централна Европа, с цел да им помогне да възстановят стопанските системи си от рецесията в резултат на пандемията от ковид, осведоми АП.

Дуда приказва на откриването на среща на министър председателите от Вишеградската четворка, в която вземат участие Чехия, Словакия, Полша и Унгария. Полша пое 12-месечното ротационно председателство н а районната организация от Чехия.
 Полша би трябвало да получи по-малко пари от фонда за ковид, упорстват еврочленки
Полша би трябвало да получи по-малко пари от фонда за ковид, упорстват еврочленки

Полската стопанска система е една от минимум засегнатите от ковид

" Ние желаеме нашият район да бъде един от стълбовете на развиване в Европа с лед пандемията. Имаме огромни упоритости, само че също и огромни потребности за развиване ", сподели полският водач.

" Поради тази причина ние желаеме упорит европейски бюджет, който ще бъде с фокус върху развиването, европейската кохезия и огромни структурни вложения, които ще засилят европейската стопанска система в нашия район ", продължи той.

Дуда прикани държавните водачи да реализиран единодушие върху обща тактика на идните договаряния за бюджет 2021-2027 година Някои страни желаят понижаване на парите за Полша и Унгария, защото двете страни нарушават върховенството на закона и демокрацията.

" Искам договарянията за бюджета да завършат допустимо най-скоро с мечтаните резултати ", акцентира президентът.

Унгарският министър председател Виктор Орбан има вяра, че договарянията на срещата на върха на 17-18 юли в Брюксел ще бъдат сполучливи, само че той счита, че съществуващите оферти са " доста надалеч " от " мъдрия финансов компромис, който ни е нужен ".

Полският министър председател Матеуш Моравецки разказа предложенията като " не неприятни и забавни ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР