Президентът на Полша Анджей Дуда води дискусии за провеждането на

...
Президентът на Полша Анджей Дуда води дискусии за провеждането на
Коментари Харесай

Полша ще поиска повече американски войници

Президентът на Полша Анджей Дуда води полемики за провеждането на посещаване във Вашингтон, пишат полските медии. Варшава ще желае да укрепи военното наличие на Съединени американски щати на полска територия, откакто американският държавен глава Доналд Тръмп разгласи, че ще понижи контингента на страната в Германия, заяви организация " Фокус ", базирайки се на организация " Ройтерс ".

Тръмп съобщи на 15 юни, че американският контингент в Германия ще бъде понижен с към 9500 военнослужещи. Полският министър председател Матеуш Моравецкий съобщи малко по-късно, че се надява някои от тези бойци да бъдат ситуирани в страната му. " Ако има сходно публично питане, тогава ще има и такова посещаване и среща (между Тръмп и Дуда) ", съобщи един от съветниците на президента на Полша по националното радио в отговор на въпрос дали се възнамерява аудиенция до Вашингтон.

Полската държавна осведомителна организация пък заяви, че Варшава е получила покана за среща от работно равнище, само че това още не е доказано. На 12 юни 2019 година Тръмп се споразумя с Дуда да изпрати още 1000 военнослужещи в Полша - съдружник на Съединени американски щати в НАТО - като спомагателна отбрана против опасността от Русия. Прилагането на това съглашение беше забавено поради проблеми с разполагането на бойците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР