Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна вчера на частни

...
Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна вчера на частни
Коментари Харесай

Тръмп посрещна полския президент Анджей Дуда и го обяви за свой приятел

Президентът на Полша Анджей Дуда се срещна през вчерашния ден на частни начала с някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който е кандидат за президентската номинация на Републиканската партия за идните през ноември тази година американски избори за държавен глава, съобщи Асошиейтед прес. Дуда реализира срещата в границите на своето посещаване в Ню Йорк.

Тръмп посрещна полския държавен глава в небостъргача си " Тръмп Тауър ", показва АП.

" Той свърши фантастична работа. Той е мой другар ", съобщи някогашният американски президент.

Дуда, който Ройтерс дефинира като националист и чийто мандат изтича следващата година, беше един от желаните от Тръмп интернационалните сътрудници по време на престоя му в Белия дом, напомня Ройтерс.

" Говорихме за наше съдействие... Просто се познаваме в човешки аспект като двама, бих споделил, в прочут смисъл другари ", съобщи Дуда.

Ройтерс показва, че вероятността Тръмп да се завърне на президентския пост в Съединени американски щати извиква безпокойствие у доста европейски водачи, че американската страна ще понижи поддръжката си както за Украйна, която е прилежаща на Полша страна, по този начин и за съдружниците в НАТО.

" Имахме четири популярни години дружно. Винаги сме били зад Полша, по всевъзможен метод ", сподели още Доналд Тръмп, представен от АП и Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР