Президентът на Полша Анджей Дуда обвини лидерите на Европейския съюз,

...
Президентът на Полша Анджей Дуда обвини лидерите на Европейския съюз,
Коментари Харесай

Президентът на Полша обвини лидерите на ЕС, че лъжат за промените в съдебната система

Президентът на Полша Анджей Дуда упрекна водачите на Европейския съюз, че лъжат, като настояват, че измененията в полската правосъдна система заплашват върховенството на закона и демократичните правила, предадоха " Асошиейтед прес " и " Франс прес ", представени от Българска телеграфна агенция.

Дуда направи това изказване в изявление по частна телевизия нощес, часове откакто Европейската комисия стартира наказателна процедура против Полша, като предложи на Съвета на Европейски Съюз и на Европейския парламент страната да бъде лишена от право на глас при разискването и приемането на общностните решения.

Дуда сподели, че не схваща решението на комисията да задейства процедура по член 7 от контракта за Европейски Съюз и добави, че то е чисто политическо. Според него в това решение има доста " двуличие ". Той посочи, че полското държавно управление било " въодушевено " да ревизира законите за избор на съдии и други аспекти на правосъдната система, разглеждайки правните системи в доста страни от Европейски Съюз и в Съединени американски щати.

Президентът настоя, че измененията във Върховния съд и във Висшия правосъден съвет, планувани в законите, които той подписа през вчерашния ден, подхождат на конституцията и укрепват демокрацията в Полша.

С явно неспокойствие в гласа си, Дуда сподели: " Много представители на европейските институции просто споделят погрешни неща за Полша. Те лъжат ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР