Президентът на ПЕС Сергей Станишев призова гражданите към активност на

...
Президентът на ПЕС Сергей Станишев призова гражданите към активност на
Коментари Харесай

Станишев: Излезте в неделя и дайте сила на промяната

Президентът на ПЕС Сергей Станишев прикани жителите към интензивност на президентските избори в неделя.

Бившият министър председател излезе със специфичен пост във Facebook.

" Думата избори е търсена 27 300 000 пъти все още на писането на този пост. Най-вече през акцията и изключително през последната седмица. Разбира се, дружно с “президентски”, “парламентарни”, “честни”, “опорочени”, “за трети път тази година”, стартира обявата на Станишев в обществената мрежа.

" В неделя българите още веднъж имаме избор. Да отидем до урните за четвърти път. Или пък някои да решат да си останат вкъщи. По всевъзможни аргументи.
На тях желая да кажа: излезте и дайте мощ на смяната! За да е необратима и безапелационна, тя има потребност от сила. От силата на болшинството. От поддръжката на всички генерации, на всички места в страната и в чужбина. От благосклонността на младите, от упоритостта на хората в дейна възраст, от иновативността на учените, от всеотдайността на работещите, от достолепието на пенсионерите.

За да имате избор, упражнете правото си в неделя. Аз персонално ще го направя ", продължава президентът на ПЕС.

Ето какво още написа той във Facebook:

" И още нещо. В момента в България е турболетно. Като след избори. Хвърчат оставки – къде откровени, къде – не. Правят се разбори – къде кампанийни, къде рационални. Изричат се думи – с цел да попречат или да оказват помощ на кандидат-президентските двойки. Тези политически дейности са предстоящи след загуба. Но водят до комплициране и отлив на гласуващите българи. А политическите водачи на партиите на смяната не трябва да позволяват партийната рутина и изборната статистика да подарят успеха на статуквото. Политическите борби занапред предстоят.

Безспорно диалозите за държавно управление са най-чакани и следени. Надявам се, обаче, че улисани в тях, партиите в бъдещата коалиция няма да пропуснат шанса да допринесат за категоричността на още една победа. За да има смисъл това, с което се захващат. И среда то въобще да се случи.
А другояче тази вечер ще проследя дебата. За да видя след многочислените претенции за лидерски конфликт, има ли какво да каже този претендент за президент. За Радев съм сигурен. "

Бел.ред.
Първите по смъртност в света са последни по изборна интензивност.
Ние, българите .
Наистина ли не ни пука по какъв начин ще продължим напред?!
Ще оставим ли твърдите партийни ядра на статуквото и гласовете от прилежаща страна да решат и тези избори?!
Да излезем в неделя и да гласуваме всеобщо!

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР